luni, 21 decembrie 2009

Calea minţii IV



Probleme tehnice!


Pe calculatorul pe care erau descărcate pozele de la prima întâlnire pentru parcurgerea acestei căi, cred că sunt câteva probleme. Câteva poze s-au şters, printre care şi toate cele cu noi citind. Era marţi, 1 Decembrie, şi noi ne-am adunat pentru a face o poză cu cărţile. Şi dacă tot ne-am adunat pe la ora 12, speram să apară şi Calea Sufletului, dar nu a apărut.
Nu-i nimic, obiectivul principal era poza cu Cireşarii.


Calea minţii III



Duminica următoare, după întâlnirea pe unitate, patrula noastră a mai rămas pentru realizarea probei a 4-a. Şi, cum întâlnirile noastre se ţin în Şcoala Valea Lupului, pentru a ne pune în practică ideea, am mers în laboratorul de informatică, unde jaluzelele sunt închise la culoare. Ia priviţi ce frumos a ieşit!




P.S: Una dintre membrele patrulei noastre nu mai doreşte să vină, de aceea a fost înlocuită cu Irina Bârsan, cercetaş cu promisiune.




Calea minţii II



Sâmbăta următoare ne-am întâlnit din nou. Prima probă, după părerea mea, cea mai uşoară, am rezolvat-o repejor, ''interogându-i" pe ceilalţi ce număr poartă la papuci, pe cât sunt născuţi, dacă au 20 de degete sau nu :)


Pentru a doua probă aveam nişte informaţii de pe Internet, precise, astea după ce căutasem pe hartă şi pe atlas fără prea multe rezultate. Am încercat şi cu un GPS, dar nu am ştiut să căutăm pe el informaţia ( tehnologia asta ). Toate distanţele erau în engleză, iar noi, cu laptopul în faţă, le-am tradus.


Durerea a fost la a 3-a probă. Am luat fiecare câte un volum, dar nici că l-am citit una dintre noi în întregime. Aşa că la întâlnire am luat frumuşel cărţile şi am început iarăşi. Până la urmă am luat volumele acasă şi am găsit răspunsurile. Răspunsul la cea de-a doua întrebare îl ştiam de mai demult, era mai simplu ;) Eu, citind aşa, pe diagonală, volumul pe care l-am luat acasă, am realizat că este o carte destul de frumoasă şi interesantă, pe care tot nu am citit-o. Cine ştie?


La a patra probă am amânat pentru ziua următoare, dar ideea o aveam, şi asta e mai important şi mai greu decât să ne putem pe jos în formă de balanţă.


La a 5-a probă a fost distracţie de-a binelea. Am luat 2 bucăţi de polistiren şi am pus nişte lemne pe el, luate de la grădiniţă, grupa mijlocie, apoi am mai pus banane, orez şi fasole. Aaa, şi un vas cucutenian modelat de doamna Ionela Mihuleac. După ce s-au făcut câteva poze, prăpăd... Bananele au dispărut repejor de pe machetă. Numai că erau puţin crocante... de la orez :)


Şi aşa s-a terminat şi a 2-a întâlnire pentru împlinirea provocărilor, dar nu fără să facem şi câteva jocuri, că doar suntem cercetaşi.


Calea minţii I



Pe 1 decembrie am primit primul mesaj cu provocările - cine se aştepta la prezentarea patrulei? Dar am făcut-o şi pe asta. Ne-am stabilit, până una alta, să ne întâlnim în prima sâmbătă după ce am primit calea minţii. Mai mult ne-am jucat şi am pierdut vremea. Trebuie să recunosc, nu ne organizasem deloc dinainte, şi prima întâlnire, în care ar fi trebuit să rezolvăm cel puţin vreo 2 dintre provocări, s-a transformat în organizarea pentru sâmbăta viitoare. Nici să nu exagerez, pentru că totuşi ne-am măsurat lungimea mâinilor şi am făcut poze lângă steag pentru prezentarea patrulei.